Close
Sök
Filters

Gardinguide

Många tycker att gardiner är svårt men det vill vi ändra på. Vi har arbetat fram ett koncept som bygger på gardinens funktion och dessa delas in i tre områden: Insyn, Känsla och Mörkt. När du vet vilken funktion du vill att dina gardiner ska fylla är det enklare att välja rätt textil. Ska det vara vackert insynsskydd, enbart dekorativt för att förstärka en stil eller snygg mörkläggning? Följ vår enkla guide och hitta rätt gardiner till just ditt hem!

 

INSYN - Välj en gardin från kategorin Insyn när du önskar begränsa insynen från grannar eller skärma av solens starkaste strålar utan att blockera fönstret helt. Här jobbar vi med tunna, transparenta kvalitéer som ger en härlig luftig känsla. Gardinerna finns i flera olika bredder för att passa till olika fönster, och har inga skarvar då vi jobbar mycket med extra breda tyger. Se vårt utbud av insynskyddande gardiner här.

 

KÄNSLA - Gardiner som används för att tillföra en känsla i rummet. Kanske göra det mer ombonat, förstärka den stil man redan har eller kombineras med en gardin från Insyn eller Mörkt för maximal funktion. Gardinerna finns i flera olika kvalitéer. Våra gardiner för känsla ser du här! 

 

MÖRKT - I detta sortiment hittar du gardiner som gör att du kan få det mörkt i rummet. Vill man skapa en extra härlig hotellkänsla kombinerar man med en gardin från Insyn eller Känsla. Mörkläggningen är blackout vilket innebär att den stänger ute ljuset till 100%. Här hittar du vårt sortiment av mörkläggningsgardiner.

Vi syr våra gardiner med antingen veckband eller waveband för att få ett snyggt och proffsigt resultat. Det innebär att man kan hänga sina gardiner precis som man önskar med glid eller öglekrokar. Beroende på vilken upphängning man tänkt sig behöver man mäta på rätt sätt. 

Läs mer om veckband  här eller önskas waveband läs mer här